Konstnärer

Ariel Alaniz

Ariel Alaniz (f.1979) har bott och arbetat i Malmö sedan 2006. Han är utbildad vid IUNA (The National Art Academy) i Buenos Aires, Argentina och där har han gått igenom olika konstnärliga tekniker såsom måleri, teckning och framför allt skulptur med tanken på stora verk. Under nästan hela sin konstnärliga bana har Ariel intresserat sig för det offentliga rummet, geometriska/tridimensionella former i det offentliga och förhållandet mellan människor och just dessa former. Likaså är han intresserad av hur människan blir påverkad av just form-storlek-material och vilka känslor dyker upp när man befinner sig på en offentlig plats.

Matematik, nummer, mängd och struktur är också något som intresserar Ariel i hans konstnärskap. Dessa ting, tycker han, kommer alltid att finnas i det minsta vi ser och till och med i det som vi inte ser. På samma sätt, i Ariels verk, kan man ofta ana spelet mellan det befintliga objektet och det som ögat kanske inte uppfattar med en gång; den negativa formen i rummet, det bitvis nästan osynliga skuggspelet som blir spåret av den positiva formen, där skuggans spår skapar en helhet mellan skulpturen, människan och själva skuggan.
För ett antal år sedan började Ariel arbeta med skulpturer som han kallar för Shelter, där han tar upp just frågor och tankar kring det ovan nämnda.
Han har ställt ut bland annat på Skånes Konstföreningen, Galleri Spegeln, Galleri Rostrum.multipel.nu, ℅ Mediaverkstaden, Södra Förstadsgatan 18, 211 43 Malmö, tel. 040-780 20 el. 780 80 info@multipel.nu    Facebook
© 2011 Multipel.nu.