Konstnärer

Christel Hansson

Redan under min utbildning fastnade jag för torrnålens mättade och speciella uttryck. Det är en direkt teknik där handen styr arbetet. Nålen ristar fåror i plåten, linje vid linje skapar ytor, färgen fångas upp av minsta spår på plåten.
Bildens språk ligger i kompositionen, hur ytan används. Den grafiska bilden blir i trycket spegelvänd, en spänning som måste finnas med i tillblivelsen.
Ett grafiskt blad är 2-dimensionellt, ögat läser in ett djup, men när jag limmar in mina tryck i former, förflyttar jag bilden in i tre dimensioner. Det ger betraktaren ett nytt förhållande och verket kan arbeta i rummet.
Med animation läggs även rörelse och ljud till upplevelsen. I filmen Partitur Retur svävar mina grafiska bilder ut i rymden, ett samarbete med animatörerna Emile Mottet, Eric Severin och musikern Tropique of Cancer,

se:
http://vimeo.com/37912582


Verksam i Malmö, med ateljé på Österlen. Grafiker knuten till Kollektivverkstaden Grafik i Malmö, Grafiska Sällskapet/Stockholm och Galleri i Väst/Göteborg, utbildad på Grafikskolan Forum för Bertil Lundberg.
Kommande utställning: Galleri Majnabbe 25/8-16/9, same same but different tillsammans med grafikern Christel Copp.
www.christelhansson.semultipel.nu, ℅ Mediaverkstaden, Södra Förstadsgatan 18, 211 43 Malmö, tel. 040-780 20 el. 780 80 info@multipel.nu    Facebook
© 2011 Multipel.nu.