Konstnärer

Daniel Andersson

Daniel Andersson hämtar sitt material från källor som på ett plan ligger långt ifrån konstområdet. Motorsport, cykelkulturen och livet i glesbygd bildar en fond för hans arbeten, som kännetecknas av stark inlevelseförmåga och stort personligt engagemang. Hans personliga historia och intressen finns alltid närvarande i hans arbeten.
Daniel lyfter fram och presenterar material som fallit i glömska eller av andra skäl inte uppmärksammats. Han gör detta med stor respekt och lyhördhet inför sina ämnen.

Daniel har en förmåga att med en nästan pedagogisk enkelhet förena två dissonanta sociala sfärer: arbetarklassen och konstvärlden.
Klass har blivit Daniels stora ”motif” och genom olika strategier (performans, video, skulptur, måleri) laborerar han med en komplex berättelse om fetish, stigma och nation.

Det som kanske framför allt utmärker Daniel är hans förmåga att tänka utanför det som kallas för ”det normala” och han väjer inte för att utmana vår perception.

Daniel haft en egen verksamhet med ett flertal utställningar, separat och i grupp och även arbetat med offentliga arbeten.multipel.nu, ℅ Mediaverkstaden, Södra Förstadsgatan 18, 211 43 Malmö, tel. 040-780 20 el. 780 80 info@multipel.nu    Facebook
© 2011 Multipel.nu.