Konstnärer

Ylva Westerhult

I mitt konstnärskap dyker jag in frågor som andra tillbringar en livstid att undvika - döden, sjukdomar och obehaglig minnen.
Utgångspunkten hos mig är att när man i livet möter svåra situationer, kan det vara skönt att erkänna deras existens, att se dem, att tala med dem, låta dem blir en vän, en samtalspartner. Istället för att förneka dem.
Kroppslig materia är ett återkommande tema i mitt konstnärskap. Jag rekonstruerar min kropp och ofta mina egna kvinnliga delar, bröst, vagina och bak, i lera, betong, plast och andra skulpturala material.
Genom konfrontationer med de delar av livet som är oundvikliga, påminner jag mig själv och betraktaren om vad vi trots allt kommer att möta en dag. I mitt arbete skapar jag mitt eget survival kit - en slags offentlig dagbok. Livet blir aldrig så påtagligt som just i mötet med döden. Om man är medveten om livets värde och dess skörhet, blir livet än mer värdefullt!
Andra element som finns närvarande i mitt konstnärskap är klass, hierarkier och maktstrukturer.multipel.nu, ℅ Mediaverkstaden, Södra Förstadsgatan 18, 211 43 Malmö, tel. 040-780 20 el. 780 80 info@multipel.nu    Facebook
© 2011 Multipel.nu.