Ark

Multipeln - Titel
Multipeln - Titel Multipeln - Titel Multipeln - Titel Multipeln - Titel Multipeln - Titel

Dec 17, 2015

Ark

"Ark" består av 8st små ark med löv plockade under hösten 2015. Löven som fallit fångar varje år min blick och mitt intresse, jag plockar ofta upp och tar med hem. Beundrar dem. Sparar dem. Lägger in dem i böcker. Glömmer bort dem tills de en dag faller ur en bok, torra, sköra och bruna. De här löven har jag gjort frottage på, därefter skannat både löv och frottage, och sen sammanfogat dem och efterbehandlat de nya bilderna i Photoshop. Jag har i arbetet med bilderna jobbat med att behålla skirheten från löven, samtidigt som bilderna blir ett mellanting mellan teckning och gamla boktryck, och persenterade tillsammans blir löven på bilderna ett slags nya varelser.
De 8 arken på 8x11cm fotopapper kommer att levereras i en vit pappask, 8x11x5cm.

Jessica Ljung: Ark

  • Årtal: 2015
  • Upplaga: 10 st
  • Lager: 2 st
  • Pris: 370 kr
  • Mått: 8 x 11 cm

Om konstnären

Jessica Ljung är född 1969 i Helsingborg, och har en BFA från Nova Scotia College of Art & Design i Canada. Hon har tidigare gått Konstlinjen på Munka Folkhögskola, och Folkuniversitetets konstlinje i Helsingborg. Hon har också en Fil Mag i kreativt skrivande, Lunds universitets författarskola.

Jessica arbetar ofta med att med kamerans hjälp undersöka djur och natur. Genom att byta perspektiv och ge sig in i djurets eller växtens värld och vardag, tillför hon världen fler dimensioner än det ensidigt mänskliga. I djurets värld låter hon djuret förbli sig själv, hellre än att föra över det till vår värld med våra mänskliga värderingar om vad djuret bör vara.

Jessica intresserar sig också för hur vi som människor kommunicerar med varandra genom tid. Hur förvånande lika vi är och hur det vi gör idag är beroende på v ad någon annan gjort i en annan tid. Hon driver tesen att människan är inte bara beroende av andra idag levande människor, utan också av varandra genom tiden.

Nyckelord för detta verk

multipel.nu, ℅ Mediaverkstaden, Södra Förstadsgatan 18, 211 43 Malmö, tel. 040-780 20 el. 780 80 info@multipel.nu    Facebook
© 2011 Multipel.nu.