Chicken Race

Multipeln - Titel
Multipeln - Titel Multipeln - Titel Multipeln - Titel Multipeln - Titel

Jun 14, 2012

Chicken Race

Djur har alltid intresserat mig, jag uppsöker dem gärna och kliver in i deras värld. Där låter jag dem fortsätta med sitt. Hellre än att betrakta dem utifrån människans perspektiv, med vår värdering av dem, blir det en observation av djuret i sin egen värld och ibland även hur de betraktar oss. Här är det några tuppar och höns som skyndar inför kvällen när de letar sovplatser bland träd och buskar. Kameran har förvandlat deras sökande till måleriska bilder, som jag skrivit ut på bestruket akvarellpapper och beskurit till Polaroid-format, något som kan förstärka upplevelsen av ögonblicksbilder – hönsen förevigade i sin vardag.

Jessica Ljung: Chicken Race

  • Årtal: 2012
  • Upplaga: 30 st
  • Pris: 250 kr
  • Mått: 9 x 9 cm (bilderna)

SLUTSÅLD!

Om konstnären

Jessica Ljung är född 1969 i Helsingborg, och har en BFA från Nova Scotia College of Art & Design i Canada.

Jessica arbetar ofta med att med kamerans hjälp undersöka djur och natur. Genom att byta perspektiv och ge sig in i djurets eller växtens värld och vardag, tillför hon världen fler dimensioner än det ensidigt mänskliga. I djurets värld låter hon djuret förbli sig själv, hellre än att föra över det till vår värld med våra mänskliga värderingar om vad djuret bör vara.

Jessica intresserar sig också för hur vi som människor kommunicerar med varandra genom tid. Hur förvånande lika vi är och hur det vi gör idag är beroende på v ad någon annan gjort i en annan tid. Hon driver tesen att människan är inte bara beroende av andra idag levande människor, utan också av varandra genom tiden.

Nyckelord för detta verk

multipel.nu, ℅ Mediaverkstaden, Södra Förstadsgatan 18, 211 43 Malmö, tel. 040-780 20 el. 780 80 info@multipel.nu    Facebook
© 2011 Multipel.nu.