Domino Dancing

Multipeln - Titel
Multipeln - Titel Multipeln - Titel Multipeln - Titel Multipeln - Titel

May 16, 2016

Domino Dancing

Jag har alltid beundrat designbyrån Hipgnosis som skapade skivomslag till många LP-skivor på 70-talet. Deras styrka var iscensätta fotografier. Därifrån fick jag iden att skapa ett skivomslag utifrån det jag är bra på, nämligen pappersskulpturer. Tanken är att detta unika skivomslag ska ta sin plats i rummet och samspela med musiken. Skulpturen kommer levereras tillsammans med en second hand New Wave singelskiva, mitt val.
Inspirationen kommer från New Wave-bandet Yello's kantiga, dekonstruerade och vibranta musikvärld.

Kim Walltin: Domino Dancing

  • Årtal: 2016
  • Upplaga: 50 st
  • Lager: 1 st
  • Pris: 300 kr
  • Mått: 23 x 20 x 6 cm

Om konstnären

Kim har tidigare arbetat som förpackningsdesigner på Tetra Pak. Med sin egen designstudio Future Days, som han driver på heltid sedan våren 2015, har han ställt ut på Möbelmässan i Stockholm 2015 och utformat separatutställningar hos Formgalleriet, Skånes Konstförening och Form/Design Center i Malmö. Kim har även hållit i olika workshops för pappersvikning och idegenerering och på uppdrag arbetat med skapade av pappersskulpturer till olika kunder. Skapade pappersskulpturer till inspirationsmontern för tapetindustrin till Hem och Villamässan 2015, på uppdrag av Stefan Nilssons Designgalleriet i Stockholm. Genom att i egen produktion skapa lokalt småskaligt serieproducerade, handvikta och numrerade föremål tillsammans med enstaka helt handgjorda och unika konstföremål vill Future Days närma sig en mer miljömässigt hållbar syn på inredning.

Nyckelord för detta verk

multipel.nu, ℅ Mediaverkstaden, Södra Förstadsgatan 18, 211 43 Malmö, tel. 040-780 20 el. 780 80 info@multipel.nu    Facebook
© 2011 Multipel.nu.