Folkhemmet

Multipeln - Titel
Multipeln - Titel Multipeln - Titel Multipeln - Titel Multipeln - Titel Multipeln - Titel

Jun 2, 2015

Folkhemmet

För mig är Folkhemmet min uppfattning om Sverige som har kommit på skam. Det handlar historiskt om ett välfärdssystem associerat med svensk socialdemokrati formulerat av Per Albin Hansson som ett samhälle som är ett hem för hela folket präglat av samförstånd och jämlikhet. Genom att bära denna t-shirt blir det en markering att man är en del av ett gemensamt samhälle och tesen att det bara finns ett Folkhem och inte fler valbara varianter, precis som Coops serie Blåvitt som lanserades 1979.

T-shirt i olika storlekar, dam och herrmodeller. Screentryckt på t-shirt ekologisk bambu (naturally sustainable bamboo).
Producerad på Mediaverkstaden Skåne och KKV Textil i Malmö. 1 veckas leveranstid om t-shirt ej finns i lager.

Christel Lundberg: Folkhemmet

  • Årtal: 2015
  • Upplaga: 500 st
  • Lager: 4 st
  • Pris: 350 kr
  • Mått: Dam: S, M, L Herr: M, L, XL

Om konstnären

Christel Lundbergs konstnärskap utgår ifrån ett socialt engagemang. Hon ingår ofta i samarbeten med andra.
Hennes intresse för medborgardemokrati bottnar i ett stort socialt patos. Med hjälp av både analytiska och intuitiva metoder problematiserar hon vår samtidskultur. De frågeställningar hon tar upp handlar om det offentliga rummens utbuktningar mot de privata gränser som hotar demokratin. Driver Plattform 2015 tillsammans med Pepe Viñoles och Ariel Alaniz.

Christel Lundberg har en Master i Creative producer, Malmö högskola, studier i Musik- och ljuddesign, Mittuniversitet, Sundsvall och Malmö Högskola, studier i teoretisk och praktisk filosofi vid Lunds Universitet, Konstskolan Munka och Konstlinjen på Sundsgårdens Folkhögskola. Senaste utställningar: Form Designcenter 2013, Galleri Fjaltring, Jylland, Galleri Rostrum, Galleri 21, Konstföreningen Aura, Lund, Contemporary Museum, Baltimore, Malmö Konstmuseum och Ystads konstmuseum.

Inköpt av Statens Konstråd. Medlem i Galleri Rostrum. Ansluten till KRO och BUS.

Nyckelord för detta verk

multipel.nu, ℅ Mediaverkstaden, Södra Förstadsgatan 18, 211 43 Malmö, tel. 040-780 20 el. 780 80 info@multipel.nu    Facebook
© 2011 Multipel.nu.