Gasket 8

Multipeln - Titel
Multipeln - Titel Multipeln - Titel Multipeln - Titel

Apr 11, 2012

Gasket 8

Bilden ingår i serien "Gaskets" som är prints av olika motorpackningar, i detta fallet till en Harley Davidson-oljepump. Den beskriver bara hur en speciell motorpackning ser ut. Det intresserar mig -- utan omskrivningar. Kanske har det att göra med ett tidigare intresse för "snittbilder" som jag målade på 80-talet.

Trycket är gjort på syrafritt papper. Inklusive ram och syrafri passepartout.

Anders Kappel: Gasket 8

  • Årtal: 2012
  • Upplaga: 15 st
  • Lager: 4 st
  • Pris: 2500 kr
  • Mått: 43 x 33 x 3,4 cm

Om konstnären

Anders Kappel visade tidigt förmågan att innesluta en forms betydelse i sin stiliserade gestaltning. Bilderna från 1980- och 90-talet var självklara och rena i linjerna. Sedan dess har en gradvis förskjutitning skett mot ett mer utmanande bildspråk, där "orena" illustrationer och humor fått en allt större betydelse. Objekten är fortfarande formmässiga sammanfattningar av tankeslingor men den slutliga presentationen är ofta överraskande. I vissa fall intar bilderna piktogrammets form, men tolkningen gäckar på ett fascinerande sätt våra enklaste förklaringsmodeller. Kappel förbryllar med det försmädligt enkla och det konspiratoriskt komplexa i en och samma bild.

Nyckelord för detta verk

multipel.nu, ℅ Mediaverkstaden, Södra Förstadsgatan 18, 211 43 Malmö, tel. 040-780 20 el. 780 80 info@multipel.nu    Facebook
© 2011 Multipel.nu.