Hitta den rätta

Multipeln - Titel
Multipeln - Titel Multipeln - Titel Multipeln - Titel Multipeln - Titel

May 16, 2016

Hitta den rätta

Teckningarna och kontaktannonserna är gjorda 2010 som en del av mitt examensarbete från Danmarks Designskole. Arbetet handlade om olika slags fel, som jag efterlyste, samlade in, kategoriserad och illustrerade. Porträtten illustrerar fenomenet skelning (även kallat ställningsfel). Originalen är gjorda med blyerts och läppglans. Kontaktannonserna skrev jag när jag arbetade med felet ”Gift med fel person”. Senare sattes dessa ihop. Publikationen är digitaltryckt på Galerie Art Gloss 150g och 300g med häftad rygg.

Kontaktannonserna är lätta att skratta åt. Dom ger också lätt upphov till ångest. Tänk om jag en dag kommer att skriva sådär. (Äldre, mullig tjej-kvinna med ungdomlig stil söker…) Samtidigt är budskapet så igenkännbart – att leta efter kärleken.

Jag funderar på vilka personerna bakom annonserna är. Om dom kommer att få svar och från vem. Vad dom hoppas på. Men framför allt vad dom har för relationer bakom sig. Hur de relationerna slutade. Vad som är deras trauma.

Disa Holgersson: Hitta den rätta

  • Årtal: 2016
  • Upplaga: 25 st
  • Lager: 11 st
  • Pris: 125 kr
  • Mått: 195 x 280 mm

Om konstnären

Konstnär, illustratör och grafisk formgivare.
Utbildad på Designskolen på KADK (Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering) tidigare Danmarks Designskole, i Köpenhamn och på Det Fynske Kunstakademi i Odense, Danmark.

I min konst arbetar jag bland annat med relationer, psyket, PMS, tvångstankar och Arbetsförmedlingen Kultur. Människor är centrala och saker de säger eller tänker.

Nyckelord för detta verk

multipel.nu, ℅ Mediaverkstaden, Södra Förstadsgatan 18, 211 43 Malmö, tel. 040-780 20 el. 780 80 info@multipel.nu    Facebook
© 2011 Multipel.nu.