K2.6.001

Multipeln - Titel
Multipeln - Titel Multipeln - Titel Multipeln - Titel Multipeln - Titel Multipeln - Titel

Nov 30, 2012

K2.6.001

Skulpturen är en del av ett större projekt som talar just av hur konsumtion och det grafiska formatet, oavsett vi pratar om text, simboler, bilder, färger, som ingår i processen tills man får den färdiga produkten som levereras i form av en förpackning, används för att påverka vårt sätt att betrakta verkligheten och skapa behovet att just konsumera till och med det onödiga, att konsumera den fantasivärld som visas framför våra ögon.

Konsumtion som den perfekta fasaden som förorenar den ursprungliga formen, som förändrar språket i sig och vårt sätt att kommunicera med varandra. Konsumtion som påverkar våra sinnen och som håller oss blinda och nedsänkta i den fantasivärld med påhittade behov.

Ariel Alaniz: K2.6.001

  • Årtal: 2012
  • Upplaga: 2 st
  • Lager: 2 st
  • Pris: 1200 kr
  • Mått: 34x34x34cm

Om konstnären

Ariel Alaniz (f.1979) har bott och arbetat i Malmö sedan 2006. Han är utbildad vid IUNA (The National Art Academy) i Buenos Aires, Argentina och där har han gått igenom olika konstnärliga tekniker såsom måleri, teckning och framför allt skulptur med tanken på stora verk. Under nästan hela sin konstnärliga bana har Ariel intresserat sig för det offentliga rummet, geometriska/tridimensionella former i det offentliga och förhållandet mellan människor och just dessa former. Likaså är han intresserad av hur människan blir påverkad av just form-storlek-material och vilka känslor dyker upp när man befinner sig på en offentlig plats.

Matematik, nummer, mängd och struktur är också något som intresserar Ariel i hans konstnärskap. Dessa ting, tycker han, kommer alltid att finnas i det minsta vi ser och till och med i det som vi inte ser. På samma sätt, i Ariels verk, kan man ofta ana spelet mellan det befintliga objektet och det som ögat kanske inte uppfattar med en gång; den negativa formen i rummet, det bitvis nästan osynliga skuggspelet som blir spåret av den positiva formen, där skuggans spår skapar en helhet mellan skulpturen, människan och själva skuggan.
För ett antal år sedan började Ariel arbeta med skulpturer som han kallar för Shelter, där han tar upp just frågor och tankar kring det ovan nämnda.
Han har ställt ut bland annat på Skånes Konstföreningen, Galleri Spegeln, Galleri Rostrum.

Nyckelord för detta verk

multipel.nu, ℅ Mediaverkstaden, Södra Förstadsgatan 18, 211 43 Malmö, tel. 040-780 20 el. 780 80 info@multipel.nu    Facebook
© 2011 Multipel.nu.