Lädermusen

Multipeln - Titel
Multipeln - Titel Multipeln - Titel Multipeln - Titel Multipeln - Titel Multipeln - Titel

Jan 18, 2014

Lädermusen

Lädermusens huvudsakliga föda består av smågrus från hallmattan och torkade spagettibitar på köksgolvet. Lädermusen föredrar plana ytor, gärna äldre mahognyskrivbord, där den limmar fast sig under bordskivan och lägger sina ägg.

silkespapper,träpinnar,gummislang

Ludvig Ödman: Lädermusen

  • Årtal: 2013
  • Upplaga: 100 st
  • Lager: 15 st
  • Pris: 250 kr
  • Mått: 5x5x15cm

Om konstnären

Ludvig Ödman fascineras av det myckna, samlingar och högar av prylar i väntan på ett namn. Under min uppväxt levde jag tätt ihop med två arkeologer till föräldrar, och deras fynd och uppgrävda objekt nära inpå. Fynden behövde inte alltid vara något speciellt, utan en bulle som ramlat av plåten och halkat in bakom diskmaskinen, för att sedan mumifieras och upptäckas några år senare, kunde lika gärna som ett uppgrävt silvermynt, ingå i kuriosakabinettet som kallades för hem.
Under tonåren försökte jag mig på att kopiera gamla metallobjekt med hjälp av smidestekniker. Det kändes som att smidet inte räckte, och mitt intresse för skapandet fortsatte med diverse utbildningar, med bland annat en kandidatexamen i offentlig gestaltning. Sedan ett år tillbaka är jag verksam konstnär på full tid, i Sölvesborg, Blekinge.

Nyckelord för detta verk

multipel.nu, ℅ Mediaverkstaden, Södra Förstadsgatan 18, 211 43 Malmö, tel. 040-780 20 el. 780 80 info@multipel.nu    Facebook
© 2011 Multipel.nu.