Leaf II

Multipeln - Titel
Multipeln - Titel Multipeln - Titel Multipeln - Titel

Jun 13, 2012

Leaf II

När sommaren kommer till sin ände förvandlas trädens massiva lövverk från en enhet av grönt, till sköra små individer på marken. Man häpnas över hur vackra de är, löven, små juveler att plocka upp, titta på och begrunda. Unika former, det fina nätverket, nyanser av gult och rött. Något man inte såg när de satt tillsammans i tusentals i trädens lövkronor. De ligger där på marken en kort stund, innan de flagnar sönder och multnar. Varje höst plockar jag upp de löv som av någon anledning intresserar och mig fångar min blick, men efter några veckor hemma är färgerna borta och lövet torrt och sprött. Det här lövet fick följa med in i mörkrummet, där det placerades i negativhållaren, och fick fungera som ett negativ. Bilden framkallades och lövet fick i mörkrummet nya färger. Bilden har nu skannats in, skrivits ut på matt papper och ramats in. Leaf I är ett av löven i en serie av fyra.Material:
1 st ramat foto ca 28x35cm
printade på Epson enhanced matte
på Epson 11800
på Mediaverkstaden i Skåne
Ramad hos Lars Ramare

Jessica Ljung: Leaf II

  • Årtal: 2012
  • Upplaga: 9 st
  • Lager: 1 st
  • Pris: 1800 kr
  • Mått: 28 x 35 x 3 cm

Om konstnären

Jessica Ljung är född 1969 i Helsingborg, Sverige, och har en BFA från Nova Scotia College of Art & Design i Canada.

Jessica arbetar ofta med att med kamerans hjälp undersöka djur och natur. Genom att byta perspektiv och ge sig in i djurets eller växtens värld och vardag, tillför hon världen fler dimensioner än det ensidigt mänskliga. I djurets värld låter hon djuret förbli sig själv, hellre än att föra över det till vår värld med våra mänskliga värderingar om vad djuret bör vara.

Jessica intresserar sig också för hur vi som människor kommunicerar med varandra genom tid. Hur förvånande lika vi är och hur det vi gör idag är beroende på vad någon annan gjort i en annan tid. Hon driver tesen att människan är inte bara beroende av andra idag levande människor, utan också av varandra genom tiden. Det är därför viktigt vad vi gör idag med till exempel miljön, då det ofelbart kommer att påverka någon annan i en annan tid. Men också möjligheten med att vi kan berätta historier för varandra över tid genom de saker och bilder vi tillverkar.

Nyckelord för detta verk

multipel.nu, ℅ Mediaverkstaden, Södra Förstadsgatan 18, 211 43 Malmö, tel. 040-780 20 el. 780 80 info@multipel.nu    Facebook
© 2011 Multipel.nu.