Liten men stark

Multipeln - Titel
Multipeln - Titel Multipeln - Titel Multipeln - Titel Multipeln - Titel Multipeln - Titel

Oct 12, 2012

Liten men stark

Jag har alltid tyckt att det är något komiskt över tyngdlyftning. Efter en hastig titt på poser kring denna sport skulpterade jag digitalt en ”hittepåmänniska” d.v.s. den saknar en förebild
ur det verkliga livet. När man gör en sådan figur blir det lätt lite av varje av det man känner till, ett sammelsurium av kroppsdelar hos närstående och mig själv.
Könet var svårt att bestämma och uppfattas olika beroende på betraktaren.
Balansen på figuren visade sig bli bra liksom styrkan i de relativt späda armarna.
Vid lite tålamod med din egen balans kan du få den lilla figuren att bära två tunga batterier i var hand. Locket på det egna emballaget bär den lätt liksom mycket annat.

Skulptur i plast, modellerad i programmet Sculptris och utskriven på 3D-skrivare
Ann Blomberg: Liten men stark

  • Årtal: 2012
  • Upplaga: 15 st
  • Lager: 3 st
  • Pris: 800 kr
  • Mått: 45 x 50 x 35 mm

Om konstnären

Jag gick på Malmö Konstskola Forum fram till 1992.
Mina arbeten består för det mesta av mobiler, hängande stilla objekt, reliefer och ibland skulpturer. Jag ser dem som byggda teckningar eller collage som förhåller sig till rum.
Färg är viktigt för mig. Materialen jag använder kan vara väldigt skiftande och ofta valda med snabba beslut främst utefter sin färgegenskap.
Parallellt med mina ibland lite krångliga byggen gör jag som motvikt häften med bild och text där jag samlar upp mina teckningar och impulser.

Nyckelord för detta verk

multipel.nu, ℅ Mediaverkstaden, Södra Förstadsgatan 18, 211 43 Malmö, tel. 040-780 20 el. 780 80 info@multipel.nu    Facebook
© 2011 Multipel.nu.