Min trädgård

Multipeln - Titel
Multipeln - Titel Multipeln - Titel Multipeln - Titel Multipeln - Titel Multipeln - Titel

Jan 28, 2014

Min trädgård

MIN TRÄDGÅRD, har sitt ursprung i ett nybyggarsamhälle i tillväxt där det finns en del gamla uppvuxna trädgårdar men de flesta är nyligen anlagda.

Det finns en uppsjö av trädgårdsböcker och tv-program om trädgårdar och trädgårdsskötsel. Mängder med recept för vad som är det rätta i en given situation. Du kan få professionell hjälp av trädgårds- och landskapsarkitekter eller anläggare och plantskolor. Men vad är det som gör din trädgård till din, din på riktigt?

Konstverket bygger på observationer från min trädgård. Observationer av den och av mitt arbete i den, mitt odlande. Trädgårdsupplevelser är ytterst subjektiva, dina är kanske diametralt motsatta.

FAKTA:
Konstverket består av 30 st kolteckningar och texter i en tryckt bok i A4 format. Upplagan är begränsad till 200 ex. Varje ex är signerat och numrerat. Bokens omslag är gjort av ett modernt trädgårdsmaterial, spunnen plast som används till armering av jord i branta slänter.

Bok i papper och säregen spunnen plast

Länk till Min trädgård

Monika Gora: Min trädgård

  • Årtal: 2012
  • Upplaga: 200 st
  • Lager: 7 st
  • Pris: 250 kr
  • Mått: 22,5 x 30 cm

Om konstnären

Monika Gora är född 1959 och har arbetat som landskapsarkitekt och konstnär med sin egen studio GORA art&landskap sedan 1989. Hon har en Masterexamen i landskapsarkitektur från SLU och har arbetat och studerat utomlands bland annat i Australien, Kina, Indonesien, Nederländerna, Nya Zeeland och USA. Monika Gora har konsekvent valt att gå sin egen väg genom sin förmåga att kombinera experimentella och utmanande projekt med praktiskt genomförbara lösningar. Hennes arbeten består ofta av sömlösa konstellationer av landskapsarkitektur, offentlig konst och byggnad. Permanenta gestaltningar och tillfälliga installationer inom befintliga miljöer intar en central plats i Monika Gora konstnärskap. Några av hennes verk har innehållit provokativa element men de har alltid bidragit till att skapa ny mening, nya platser och minnen. S tudion GORA art&landscape har sedan den grundades drivits av Monika Gora. Det är en prisbelönt firma känd för att systematiskt tänja på gränserna mellan konst, landskapsarkitektur och arkitektur. Studion erbjuder bred kompetens inom konst och landskapsarkitektur och har ett stort nätverk av samarbetspartners inom olika expertområden. Studion har fått både nationell och internationell uppmärksamhet för sina projekt, bland annat har den valts ut som en av världens 50 bästa landskapsarkitekturfirmor.

Nyckelord för detta verk

multipel.nu, ℅ Mediaverkstaden, Södra Förstadsgatan 18, 211 43 Malmö, tel. 040-780 20 el. 780 80 info@multipel.nu    Facebook
© 2011 Multipel.nu.