Multipel 2

Multipeln - Titel
Multipeln - Titel Multipeln - Titel

Nov 30, 2012

Multipel 2

För kanske tio år sen började jag köpa broderier på loppisar, därför att jag tyckte det var synd att de låg och möglade. Men ganska snart började jag intressera mig mera för de olika typerna och kunde specialisera mig på de verkligt fina och orginella. Med fåglarna är det precis tvärtom; jag har samlat på dem för att de är så pass fula och på sätt och vis massproducerade. De är tillverkade av enskilda individer oberoende av varandra och säger så mycket om vårt samhälle. Främst domherren har varit omåttligt populär, därefter kommer talgoxen. Jag är just nu -innan dessa multiplar åker iväg från min ateljé- innehavare av 97 st domherrar. Det är läskigare än Hitchcock's fåglar.

Det är så svenskt; massproduktion inom broderi!

I mitt andra hemland, Danmark, hittar jag sällan två av samma slags broderi. Men så är det inte heller upphovsland för företag som IKEA och H&M.

Lisa Strömbeck: Multipel 2

  • Årtal: 2012
  • Upplaga: 3 st
  • Lager: 2 st
  • Pris: 4500 kr
  • Mått: 49 x 40,5 cm

Om konstnären

Lisa Strömbeck är född 1966 i Andrarum, utbildad vid Det Kongelige Danske Kunstakademi och bor och arbetar i Borrby och i Köpenhamn. Strömbeck arbetar med video, fotografi och collage. Ett återkommande tema är människors relation till djur. Strömbeck är representerad på bl a Moderna Museét, Uppsala Konstmuseum, Malmö Konstmuseum, Ystad Konstmuseum, Statens Kunstfond i Danmark, Det Danske Filminstitut etc.

Nyckelord för detta verk

multipel.nu, ℅ Mediaverkstaden, Södra Förstadsgatan 18, 211 43 Malmö, tel. 040-780 20 el. 780 80 info@multipel.nu    Facebook
© 2011 Multipel.nu.