Nature Morte, stilleben av en svan

Multipeln - Titel
Multipeln - Titel Multipeln - Titel Multipeln - Titel Multipeln - Titel

Oct 12, 2012

Nature Morte, stilleben av en svan

I serien ”Nature Morte” har hon arbetat med fotoplymer och cyanotopi som är en av de äldsta alternativa och fotografiska metoderna. Metoden bygger på järnsalters ljuskänslighet. Negativet läggs på det bestrukna pappret och sedan lyser man genom negativet med solljus/UV ljus så att en bild skapas.

Verket är uppbyggt ifrån fotografier tagna under en vistelse i Ahrenshoop i Tyskland.

Cyanotopi på Saunders Waterford.

Upplaga på 3, detta exemplar 1/3
2-dimensionellt, på väggen

Emma Gunnarsson: Nature Morte, stilleben av en svan

  • Årtal: 2012
  • Upplaga: 3 st
  • Lager: 1 st
  • Pris: 3500 kr
  • Mått: 58 x 46 x 3 cm

Om konstnären

Emma Gunnarsson bor och arbetar i Malmö. Hon är utbildad vid Konsthögskolan i Bergen och Den Kungliga Konstakademien i Köpenhamn.

Emma Gunnarsson arbetar huvudsakligen med grafik som ofta har fotografiet som utgångspunkt.

Den konstnärliga processen är viktig i mitt konstnärliga arbete. Bilderna växer fram succesivt genom denna process. Sakta får Känslan eller Idén en form och blir till slut en bild.
Genom kameran söker jag mig till platser i naturen där livets rörelse passerar i tysthet. Ett möte där förfall och mystik blandas med känslan av det postromantiska och stilla livet.
Jag vill med mitt arbete förmedla en känsla av att vara i ett drömskt och omedvetna sinnestillstånd där du inte kan avgöra vad som är verkligt eller fiktion. Istället vävs allt samman till en enda enhet där allt är möjligt, mystisk och hemlighetsfullt.

Nyckelord för detta verk

multipel.nu, ℅ Mediaverkstaden, Södra Förstadsgatan 18, 211 43 Malmö, tel. 040-780 20 el. 780 80 info@multipel.nu    Facebook
© 2011 Multipel.nu.