NO.INGET.NADA.NULL

Multipeln - Titel
Multipeln - Titel Multipeln - Titel

Jun 14, 2014

NO.INGET.NADA.NULL

I en ask finns en grafitkrita samt ett kort. På varje kort finns 1 av 41 olika varianter på min signatur samt ett manus.

En signatur betraktas som unik för varje individ. Man kan tänka sig att detta uppfyller två krav för vad som kan räknas som en multipel enligt multipel.nu:
- att den är tillverkat såsom ett signerat originalkonstverk
- att den inte har en förlaga eller annat fysiskt original

I ett verk jag utförde på Skånes konstförening 2012 upprepade jag 17 olika varianter på min signatur enligt ett manus:
"Upprepa på vägg signaturen Bjørn Wangen tills något händer." Uppförandet resulterade i 17 olika molnlika formationer. Nämnde manus återfinns på kortet i asken.

Köparen köper en krita med vilken multipeln kan färdigställas. I levererat skick förblir verket en handlingspotential eller utgångspunkt för att tillverka ett eller så många exemplar som möjligt med den medföljande kritan.

Ben Vautier säljer ju sin signatur, sin gest, och proklamerar att signaturen är verket. Min idé ligger nog närmre Palermos triangel Blaues Dreieck som ska utföras av någon annan, men schablonen säkerställer formen och det finns inget manus. Sol LeWitts manus säkerställer utförandet av hans verk, men han var även intresserad av de variationer som uppstår ur platsens specificitet. I mitt fall blir verkställarens lyhördhet för vad det kan innebära att "något händer" att räkna som verkets "specifika plats".

Blågrå gåvoask med guldtryck, mått 240x55x28mm
Skänk en signatur till någon.

Bjørn Wangen: NO.INGET.NADA.NULL

  • Årtal: 2014
  • Upplaga: 41 st
  • Lager: 12 st
  • Pris: 500 kr
  • Mått: 240x55x28mm

Om konstnären

Bjørn Wangen bor och arbetar i Malmö.
www.bjornwangen.se

Nyckelord för detta verk

multipel.nu, ℅ Mediaverkstaden, Södra Förstadsgatan 18, 211 43 Malmö, tel. 040-780 20 el. 780 80 info@multipel.nu    Facebook
© 2011 Multipel.nu.