Notiser om Slumpen

Multipeln - Titel
Multipeln - Titel Multipeln - Titel Multipeln - Titel

May 8, 2018

Notiser om Slumpen

Boken är ett samarbete mellan Karolina Westenhoff och poeten Björner Torsson.
Det är ofta slumpen som avgör om bilderna blir bra eller inte. Lite färgspill eller man tappar något på bilden som ger den en extra dimension. Att använda fysiskt collage ett medvetet val i just tema slumpen. Karolina anser att hon ofta 'redigerar bort' slumpar i den digitala processen. Fundering: Finns det mindre utrymme för slumpar nuförtiden då man kan korrigera bilder till oändlig perfektion? Kanske är det så att vissa slumpar försvinner, alltså aldrig sker i dagens samhälle. - Vår ständiga sträva efter perfektion ger inget svängrum för slumpar. Poeten Björner Torsson om boken: "Naturvetenskapen, liksom filosofin, men också konsten i ord och bild, t o m musiken vänder och vrider på det samtidigt fruktbärande och skrämmande fenomen som slumpen utgör. Här finns just den utmaning som skapandet och nytänkandet behöver som incitament." Boken utforskar fenomenet Slumpen i text av Björner Torsson och som skapande metod av Karolina Westenhoff. Bilden och texten har uppkommit oberoende av varandra, men poeten och bildskaparen har haft tät mailkontakt med reflektioner om Slumpen under tillkomsten av boken. Boken producerades för hand av Malmgrens Bokbinderi på Fårö, med handsprayade klotomslag samt olika försättspapper, valda av bokbindaren. Boken har fått en fin recension av Jonas Ellerström i tidskriften Biblis, och säljs på Rönnells Antikvariat i Stockholm.

Karolina Westenhoff: Notiser om Slumpen

  • Årtal: 2017
  • Upplaga: 100 st
  • Lager: 5 st
  • Pris: 300 kr
  • Mått: 160x240mm

Om konstnären

Karolina Westenhoff är utbildad vid HDK i Göteborg. Hon arbetar med både kommersiella uppdrag och med konstnärliga projekt. Hon använder ofta collage som arbetsmetod, och har slumpen som medskapare i hennes bilder. Karolina jobbar även som lärare i visuell kommunikation på Art College i Göteborg.

Nyckelord för detta verk

multipel.nu, ℅ Mediaverkstaden, Södra Förstadsgatan 18, 211 43 Malmö, tel. 040-780 20 el. 780 80 info@multipel.nu    Facebook
© 2011 Multipel.nu.