Påse med tröst

Multipeln - Titel
Multipeln - Titel Multipeln - Titel Multipeln - Titel Multipeln - Titel Multipeln - Titel

Apr 11, 2012

Påse med tröst

Jag fastnar för och får lust till omvandling och betydelseladdning kring sådant som till synes är oansenligt och trivialt. Ofta handlar det om ting med en funktion. I botten finns hos mig ett gammalt intresse av betraktande av människor med attribut.

Denna gång föll min blick på en vanlig brun ICA-kasse som jag här har förvandlat till en helt annan skala, utskriven i plast i form av multipel.

Titeln lovar ett innehåll i påsen. Det finns i form av en ihoprullad pappersremsa med bild och text. Bilderna är förminskade måleristudier av kaffekoppar och muggar. Kaffekopparna följer en utveckling från det exklusiva fram till vardagliga realiteter.
Textstorleken i remsan är mycket liten och vissa meningar kräver ett förstoringsglas för att kunna läsas vilket medföljer som tillbehör.

Teknik:
Multipel i plast (50mm*32*24mm) med tillhörande pappersremsa med text
och bild utskriven på laserskrivare (400mm*70mm)

Tillbehör:
Stålring (12 mm) som håller pappersremsan ihoprullad
Förstoringsglas av leksaksmodellAnn Blomberg: Påse med tröst

  • Årtal: 2012
  • Upplaga: 15 st
  • Lager: 1 st
  • Pris: 1400 kr
  • Mått: 12 x 12 x 6 cm

Om konstnären

Jag gick på Malmö Konstskola Forum fram till 1992. Mina arbeten består för det mesta av mobiler, hängande stilla objekt, reliefer och ibland skulpturer. Jag ser dem som byggda teckningar eller collage som förhåller sig till rum. Färg är viktigt för mig. Materialen jag använder kan vara väldigt skiftande och ofta valda med snabba beslut främst utefter sin färgegenskap. Parallellt med mina ibland lite krångliga byggen gör jag som motvikt häften med bild och text där jag samlar upp mina teckningar och impulser.

Nyckelord för detta verk

multipel.nu, ℅ Mediaverkstaden, Södra Förstadsgatan 18, 211 43 Malmö, tel. 040-780 20 el. 780 80 info@multipel.nu    Facebook
© 2011 Multipel.nu.