Powerflower

Multipeln - Titel
Multipeln - Titel Multipeln - Titel Multipeln - Titel

Apr 26, 2013

Powerflower

Här lämnar vi romantiseringen av barnet/barndomen för ett större mått av komplikation, där det deforma, död och hotfull modernitet trängt in i barnkammarens rosafärgade sagoland. Titeln anspeglar på 1960-talets motkultur och dess naiva syn på barnet och dess oskuldfullhet; kärleksbarnet, flowerpower osv. Nappens tröst förvandlas till hot och dubbeltydighet, den kan ge barnet tröst och ny energi eller så ger den lidande och kanske döden.
Objekten ingår i utställningen livet, döden och annat med videoverk, teckning och framförallt objektsinstallationen the fields of power flower (visat bla på Galleri Thomassen 2004, Varberg Konsthall 2006).

Krister Kennedy: Powerflower

  • Årtal: 2006-2012
  • Upplaga: 10 st
  • Lager: 1 st
  • Pris: 2500 kr
  • Mått: 70x14x70 mm

Om konstnären

Krister Kennedy, född 1959 i Göteborg, arbetar i flera olika tekniker och material (video/ rörlig bild, objekt/skulptur, installation, performance). Han har ofta temata som det groteska, den mänskliga ondskan, girighet och makt, ofta i mötet med tragikomiska tillstånd. Med intellektuella rötter i socialantroplogin och filosofin är hans konst är ett ständigt pågående forskningsprojekt kring människans villkor.
I tidiga performance/videoverk finns ett shamanartat tänkande; hur akten övergår i ett dött ting utifrån det fysiska agerandet. Den shamanska kopplingen i sättet att kommunicera och ombilda erfarenheter av dåtid, nutid, det medvetna och det omedvetna, det döda och levande fixeras vid ett material och en tillhörande rit.
I hans konst finns starka drag av karneval, grotesk humor, sida vid sida med vemod, ömhet och ilsket engagemang.

Nyckelord för detta verk

multipel.nu, ℅ Mediaverkstaden, Södra Förstadsgatan 18, 211 43 Malmö, tel. 040-780 20 el. 780 80 info@multipel.nu    Facebook
© 2011 Multipel.nu.