Rödkulla

Multipeln - Titel
Multipeln - Titel Multipeln - Titel Multipeln - Titel Multipeln - Titel Multipeln - Titel

Dec 3, 2013

Rödkulla

I frågeställningen; Vad är konst och vad är design? - ser jag slickstensobjektets komplexitet. En del ser ett tydligt användningsområde. De framslickade fördjupningarna bjuder in till förvaring. Någon köpte en sten för att lägga sin avlidna mors vigselring i, en annan för att ha på bordet med flingsalt i. Jag anar att det beror på valet av bruksmaterialet porslin och att den produceras i flera exemplar. Möjligen är det så att verket tangerar design när betraktaren ser ett användningsområde. Vissa betraktare ser enbart objektets konstnärliga och skulpturala och organiska värden. Andra ser historien och idén bakom verket.

Min avsikt med slickstensprojektet är att som konstnär bjuda in slumpen i tillverkningsprocessen. Kons tunga i kombination med andra aktörer; sanitetsporslinsfabriken och bönderna. Även att undersöka kons symbolvärde i vår historia och att belysa det livsnödvändiga saltet ser jag som en del av det konstnärliga arbetet.

Åsa Lindsjö: Rödkulla

  • Årtal: 2012
  • Upplaga: 100 st
  • Lager: 1 st
  • Pris: 2500 kr
  • Mått: b150mmx h170mm

Om konstnären

Mitt konstnärskap mynnar ur ett organiskt kaos, där växtdelar, kroppsfragment, mänskliga tillstånd, skildras och bearbetas. I huvudsak arbetar jag skulpturalt i porslin och stengods. Slickstensprojektet började jag med 2008. 2011 tog jag fram multipeln Svensk låglandsboskap (SLB).

Sen 6 år tillbaka har jag min ateljé ligger på Ifö?s fabriksområde i Bromölla som utgörs av fabrikerna Sanitär, Ceramic, Electric, tre fabriker där alla arbetar i porslin på olika vis. Jag plockar beståndsdelar, möjligheter ?ready mades? och struktur från dessa industriella platser och lämmar in det i min konstnärliga process. I vissa verk blir detta extra tydligt.

www.asalindsjo.se

Nyckelord för detta verk

multipel.nu, ℅ Mediaverkstaden, Södra Förstadsgatan 18, 211 43 Malmö, tel. 040-780 20 el. 780 80 info@multipel.nu    Facebook
© 2011 Multipel.nu.