Sanitetsbuddha

Multipeln - Titel
Multipeln - Titel Multipeln - Titel Multipeln - Titel Multipeln - Titel Multipeln - Titel

Nov 30, 2012

Sanitetsbuddha

Installationen Sanitetsbuddha exponerades i sin helhet 2007 i klosterkyrkan i Ystad.
300 st. sanitetsbuddhor låg utspridda i koret, klättrandes in i nischer över altare och golv. Att se 300 st samtidigt från flera håll gav det enskilda objektet en laddning, samtidigt som det förstärkte det som enskilt objekt. Vilket det i första hand är!
Objektets form är mångtydigt. Det finns mycket jag kan associera mig fram till rent visuellt. Livmoder, foster, frö… men oavsett vad, så är kraften som objektet utstrålar för mig av andlig art.

Ordet ”Sanitet” står för den yttre renheten. Ytan.
Sanitetsbuddhan ser jag ur ett andligt, fysiskt och organiskt perspektiv där jag
formulerar balansakten mellan två tillstånd. Det yttre och det inre.
Material: Ifö-porslin

Åsa Lindsjö: Sanitetsbuddha

  • Årtal: 2007
  • Upplaga: 300 st
  • Lager: 1 st
  • Pris: 2800 kr

Om konstnären

Mitt konstnärskap mynnar ur ett organiskt kaos, där växtdelar, kroppsfragment, mänskliga tillstånd, skildras och bearbetas. I huvudsak arbetar jag skulpturalt i porslin och stengods. Slickstensprojektet började jag med 2008. 2011 tog jag fram multipeln Svensk låglandsboskap (SLB).

Sen 6 år tillbaka har jag min ateljé ligger på Ifös fabriksområde i Bromölla som utgörs av fabrikerna Sanitär, Ceramic, Electric, tre fabriker där alla arbetar i porslin på olika vis. Jag plockar beståndsdelar, möjligheter ready mades och struktur från dessa industriella platser och lämmar in det i min konstnärliga process. I vissa verk blir detta extra tydligt.

www.asalindsjo.se

Nyckelord för detta verk

multipel.nu, ℅ Mediaverkstaden, Södra Förstadsgatan 18, 211 43 Malmö, tel. 040-780 20 el. 780 80 info@multipel.nu    Facebook
© 2011 Multipel.nu.