Shelter 1.6

Multipeln - Titel
Multipeln - Titel Multipeln - Titel Multipeln - Titel

Oct 12, 2012

Shelter 1.6

Skulpturen är skapad med tanke på den stora formen i det offentliga rummet, så att i detta fall, mittpunkten vid höjden på denna skulpturen motsvarar 1,8mt så att man kan gå kring och under skulpturen. Så att man skapar en “Shelter” där man kan skydda sig från omgivningen genom att stå där inne emellan de två stora sidor som vilar på marken och iaktta omgivningen därifrån. Här talar man om en öppen form där gränserna mellan omgivningen och en själv är så tunna att det blir väldig lätt att bryta.

Rostfritt

Ariel Alaniz: Shelter 1.6

  • Årtal: 2012
  • Upplaga: 5 st
  • Lager: 1 st
  • Pris: 1500 kr
  • Mått: 13x13,5x10cm

Om konstnären

Ariel Alaniz (f.1979) har bott och arbetat i Malmö sedan 2006. Han är utbildad vid IUNA (The National Art Academy) i Buenos Aires, Argentina och där har han gått igenom olika konstnärliga tekniker såsom måleri, teckning och framför allt skulptur med tanken på stora verk. Under nästan hela sin konstnärliga bana har Ariel intresserat sig för det offentliga rummet, geometriska/tridimensionella former i det offentliga och förhållandet mellan människor och just dessa former. Likaså är han intresserad av hur människan blir påverkad av just form-storlek-material och vilka känslor dyker upp när man befinner sig på en offentlig plats.

Matematik, nummer, mängd och struktur är också något som intresserar Ariel i hans konstnärskap. Dessa ting, tycker han, kommer alltid att finnas i det minsta vi ser och till och med i det som vi inte ser. På samma sätt, i Ariels verk, kan man ofta ana spelet mellan det befintliga objektet och det som ögat kanske inte uppfattar med en gång; den negativa formen i rummet, det bitvis nästan osynliga skuggspelet som blir spåret av den positiva formen, där skuggans spår skapar en helhet mellan skulpturen, människan och själva skuggan.
För ett antal år sedan började Ariel arbeta med skulpturer som han kallar för Shelter, där han tar upp just frågor och tankar kring det ovan nämnda.
Han har ställt ut bland annat på Skånes Konstföreningen, Galleri Spegeln, Galleri Rostrum.

Nyckelord för detta verk

multipel.nu, ℅ Mediaverkstaden, Södra Förstadsgatan 18, 211 43 Malmö, tel. 040-780 20 el. 780 80 info@multipel.nu    Facebook
© 2011 Multipel.nu.