Three of a kind

Multipeln - Titel
Multipeln - Titel Multipeln - Titel Multipeln - Titel

Apr 29, 2013

Three of a kind

Verket är en vidareutvecklad skulptur som jag haft i datorn länge. När min egen printer blev färdigbyggd så öppnades möjligheten att slutföra verket. Formen bygger på en spiral som ökar och minskar i diameter. Axeln i varje spiral har roterats och gör att elementen passar i varandra.
Materialet bygger sedan upp skulpturen varv efter varv. De tre elementen vilar på varandra i en fläta och bildar tillsammans en ny form.
Materialet är Polylaktid (PLA) eller polymjölksyra som är en naturligt nedbrytningsbar, termoplastisk, alifatisk polyester som tillverkas från förnybara resurser.
Om du tröttnar på skulpturen så sorterar du den som matavfall.

3D print / PLA polymjölksyra

Gunnar Söder: Three of a kind

  • Årtal: 2013
  • Upplaga: 100 st
  • Lager: 1 st
  • Pris: 3700 kr
  • Mått: 16 x16 x 9 cm

Om konstnären

Jag har arbetat med 3D tekniker i datamiljö sedan 90-talet. Först som elev på Kungliga Konsthögskolan 90-95 och sedan som adjunkt och ansvarig för Fri Forms Framställnings avdelningen på Konsthögskolan. Mitt mål har varit att skapa skulpturer som har datorns precision och detaljerade möjligheter. Att skulptera i koordinatmiljö är i sig inget nytt men den nya tekniken gör att man kan arbeta tyngdlöst och utan materialens fysiska egenskaper. På senare år har det blivit möjligt att printa ut skulpturer med bättre och bättre resultat vilket självklart har inspirerat mig till vidare arbeten.

Nyckelord för detta verk

multipel.nu, ℅ Mediaverkstaden, Södra Förstadsgatan 18, 211 43 Malmö, tel. 040-780 20 el. 780 80 info@multipel.nu    Facebook
© 2011 Multipel.nu.