Tack för kaffet

Multipeln - Titel
Multipeln - Titel Multipeln - Titel Multipeln - Titel Multipeln - Titel Multipeln - Titel

Jun 10, 2014

Tack för kaffet

Tack för kaffet , flip book
Jag har en fascination för rörlig bild och då framför allt hur man skapade rörlig bild innan filmen, och där man försökte studera rörelsen i detalj. I detta verk har jag kombinerat dessa två medier. Först har jag videofilmat en kort sekvens av någons läppar medan hon pratar. Efter det har jag överfört varje filmruta till det tryckta mediet och skapat en bok, en liten bok där bilderna av läppar tillsammans blir till en animation. Vi kan inte höra de sagda orden längre, kvar finns bara rörelsen.
Verket har visats på utställningen Skånska fotografer på Malmö Museer 2001. Finns även publicerat i boken Skånska fotografer 1845-2005.

Anna Kindvall: Tack för kaffet

  • Årtal: 2001
  • Upplaga: 40 st
  • Lager: 2 st
  • Pris: 375 kr
  • Mått: 5.5*10.6 cm

Om konstnären

Anna Kindvall är en konstnär och curator baserad i Malmö. Hon är en av huvudgrundarna till organisationen Electrohype och har tillsammans med Lars Gustav Midboe drivit och curaterat sex biennaler och en rad andra utställningar inom genren elektronisk konst. Sedan en tid tillbaka frilansar hon som curator och konstnär, bland annat driver hon bloggen re-flexion.net där hon skriver om elektronisk konst.
Hennes konstnärskap rör sig mellan det elektroniska och digitala, ofta med det fotografiet som grund.

Nyckelord för detta verk

multipel.nu, ℅ Mediaverkstaden, Södra Förstadsgatan 18, 211 43 Malmö, tel. 040-780 20 el. 780 80 info@multipel.nu    Facebook
© 2011 Multipel.nu.