Tack mödrar det gjorde ni bra

Multipeln - Titel
Multipeln - Titel Multipeln - Titel Multipeln - Titel

May 16, 2016

Tack mödrar det gjorde ni bra

Verket är hyllning till en annan generations kvinnor och feminister, ett uppmärksammande av att feministisk kamp har förts på flera vis, under lång tid, att den är ett arv att bära och ta tillvara på. Titeln och orden i verkets utformning är citerat ur Margareta Garpe och Suzanne Ostens text till Befrielsen är nära från 1974: "Och en dag ska barnen säga tack mödrar det gjorde ni bra." Den dagen är här, det är dags att tacka dem och andra feminister för det de gjort för den gemensamma kampen.

Anna Lidberg: Tack mödrar det gjorde ni bra

  • Årtal: 2016
  • Upplaga: 40 st
  • Pris: 3600 kr
  • Mått: 100 cm

SLUTSÅLD!

Om konstnären

Anna Lidberg är utbildad på Konstfack i Stockholm och Chelsea College of Arts i London. I sina verk testar Lidberg samhälleliga och kulturella strukturer, med fokus på makt, offentlighet, tillgänglighet och förhållandet mellan konst och allmänhet. Lidberg arbetar främst med videoinstallationer, objekt och sociala projekt. Ett återkommande fokus är upprepningar och illusioner. Ett annat rör kollektiva arbetsprocesser i metod och tematik. I synnerhet i arbetet med Gallery 1:10, hennes utställningsyta i miniatyrformat. Miniatyrer, kopior och modeller återkommer i hennes praktik. Anna Lidberg har tidigare ställt ut på bl a Värmlands museum, Cornelia Sojdelius Gallery i Stockholm, Kristinehamns Konstmuseum och Galleri 54 i Göteborg samt gjort offentliga verk på Stockholm Music & Arts, Karlstad Centralsjukhus och Odenplans tunnelbanestation i Stockholm.

Nyckelord för detta verk

multipel.nu, ℅ Mediaverkstaden, Södra Förstadsgatan 18, 211 43 Malmö, tel. 040-780 20 el. 780 80 info@multipel.nu    Facebook
© 2011 Multipel.nu.