Tankebubbla (brosch)

Multipeln - Titel
Multipeln - Titel Multipeln - Titel Multipeln - Titel Multipeln - Titel

Dec 3, 2013

Tankebubbla (brosch)

Finns det minsta gemensamma multipla tankar som bubblar?
Pratbubblor är grafiska konventioner för att visa vad vi har att säga och tänker.
I de här porslinsbubblorna med individuellt tryckt text med hjälp av en ombyggd gammal skrivare med en tonerkassett fylld med keramiskt pigment får alla möjliga tankar luftas – även de som inte följer gängse konventioner.
Ibland även tankar som vi oftast inte skyltar med. Men låt oss göra det, starta en protestmarsch i blomkrukorna med en bubbla på pinne, Protestera mera! Eller tala om att du är en ”Princess in disguise” med en bubbla som brosch på tröjan. Eller bara önska dig något trivialt som ”mer glitter och glamour” och fäst det som en påminnelse på badrumsspegeln eller kylskåpsdörren.

Låt en tanke bubbla upp i blomkrukan, som drinkpinne eller som en brosch eller magnet. Låt den häfta sig fast.
Välj en av mina tankar eller få din egen tanke tryckt. Tankebubblorna för Multipel är tänkta att göras i en serie om 365 - En bubbla för varje dag på året.
På sidan http://www.tankebubbla.se/ kan man gå in och beställa en bubbla med sin egen text. Texterna samlas och det blir en dialog om vad vi tänker, vad vi vill säga, vilka tankar som bubblar upp just hos dig – idag.

Anna Stiernfeldt Molin: Tankebubbla (brosch)

  • Årtal: 2013
  • Upplaga: 365 st
  • Lager: 4 st
  • Pris: 95 kr
  • Mått: ca 7,5 x 4,5 x 0,3 cm

Om konstnären

Ö-bo och glesbygdsbo i Skåne av födsel och ohejdad vana. En sådan där som inte trivs i urbana miljöer utan föredrar att betrakta stadens spektakel på säkert avstånd från den agrara horisonten.
Men även därifrån kan man ha tankar om mycket. Ibland viktiga och ibland triviala.
En del av mina tankar gestaltas i konsthantverk. Jag har en magister i statsvetenskap och nationalekonomi något som många tycker är oförenligt med att försörja sig som konsthantverkare. Alls icke så, säger jag. Konst och konsthatverk som vi omger oss med har mycket mer med politisk styrning än vad vi tror eller vill tro! Den insikten ligger delvis bakom det verk, Tankebubblor som jag nu söker till Multipel med. Vi måste inte bara höja våra röster för att höras – vi måste synliggöra våra tankar.

I tio års tid har jag försörjt mig som keramiker. Utan formell keramisk utbildning har jag provat mig fram, som här med Tankebubblorna där jag byggt om en gammal skrivare och fyllt tonerkassetten med keramiska pigment. Ett sätt att demokratisera konsthantverket, att göra en småskalig produktion möjlig där dyr omständlig teknik inte behöver sätta gränser och alla får komma till tals. Jag har även en fil kand i konsthistoria och påbörjar nu min avslutande uppsats för en master i Visual Culture. Under 2012-2013 var jag medlem i Karla Konsthantverk i Helsingborg.

Nyckelord för detta verk

multipel.nu, ℅ Mediaverkstaden, Södra Förstadsgatan 18, 211 43 Malmö, tel. 040-780 20 el. 780 80 info@multipel.nu    Facebook
© 2011 Multipel.nu.