Timekeeper

Multipeln - Titel
Multipeln - Titel Multipeln - Titel

Apr 26, 2013

Timekeeper

Tickande små svarta klockor med visare i svart och rött. Ett litet foto (från födelseannons i en stor dagstidning) bärs runt, runt, inneslutet i sin egen tidsaxel. Livscykler eller begreppet tid? Fotografiernas dubbeltydighet; sover den nyfödde eller är det i döden?( vad tänker föräldrar när de ser sina egna barns födelseannonser i tidningen?) Objektet ingår i en omfattande installation av ca 400 klockobjekt med olika foton till varje klockobjekt. I installationen ingår också flera videoverk. De flera hundra tickande klockobjekten skapar en märklig ljud- bakgrund/ljudrumslighet till de snurrande fotografierna.
Varje sekund flyttas vi, barn föds, varje sekund närmare döden. Födelse, döden och tiden. Tiden går och den förgår.

Krister Kennedy: Timekeeper

  • Årtal: 2008-2013
  • Upplaga: 30 st
  • Lager: 1 st
  • Pris: 500 kr
  • Mått: 30x10x10 mm

Om konstnären

Krister Kennedy, född 1959 i Göteborg, arbetar i flera olika tekniker och material (video/ rörlig bild, objekt/skulptur, installation, performance). Han har ofta temata som det groteska, den mänskliga ondskan, girighet och makt, ofta i mötet med tragikomiska tillstånd. Med intellektuella rötter i socialantroplogin och filosofin är hans konst är ett ständigt pågående forskningsprojekt kring människans villkor.
I tidiga performance/videoverk finns ett shamanartat tänkande; hur akten övergår i ett dött ting utifrån det fysiska agerandet. Den shamanska kopplingen i sättet att kommunicera och ombilda erfarenheter av dåtid, nutid, det medvetna och det omedvetna, det döda och levande fixeras vid ett material och en tillhörande rit.
I hans konst finns starka drag av karneval, grotesk humor, sida vid sida med vemod, ömhet och ilsket engagemang.

Nyckelord för detta verk

multipel.nu, ℅ Mediaverkstaden, Södra Förstadsgatan 18, 211 43 Malmö, tel. 040-780 20 el. 780 80 info@multipel.nu    Facebook
© 2011 Multipel.nu.