Multipel.nu visar David Krantz på Höganäs museum

Multipeln - Titel

Höganäs Museum
17 okt-1 nov 2015

vernissage Lörd 17 okt kl 14-17
Övriga öppettider tisd-söndag kl 13-17

”Från fabrik till ny teknik”
Multipel.nu presenterar David Krantz i Galleriet med en utställning som tar utgångspunkt i ny teknik. Hur det går till när ny teknik används för att skapa konst?

David Krantz började tidigt intressera sig för tredimensionellt måleri, eller ”stereoskopiskt” måleri som man också säger. Stereoskopi är en ganska ny upptäckt och handlar om att vi kan uppfatta avståndet till saker i och med att vi har två ögon. Kort efter att man uppfunnit fotografiet började man också experimentera med att ta fotografier på samma sak med två kameror placerade en bit ifrån varandra. När man tittade på bilderna med ett öga på varje bild kunde man uppleva att det fanns ”djup” i bilden.

När David var klar med sina konststudier tyckte han att detta var ett spännande område att experimentera inom sin konst – det började med att hans bror gav honom en serietidning som var tryckt i 3D, det vill säga att man kunde läsa den med speciella glasögon och uppleva det som att serierutorna inte bara var släta bilder på ett papper.

1996 köpte han sin första dator och började genast experimentera med den tidens 3D-program. I slutet av 90-talet kom hans första rörliga bilder i 3D till. När det flera år senare blev möjligt att skriva ut i 3D var han bara tvungen att börja konstruera objekt som kunde skrivas ut i en sådan!

Multipel.nu är ett webbgalleri med mycket konst som producerats med hjälp av ny teknik. På denna utställning har vi valt att presentera David Krantz konstnärskap, vars konst också kan ses på www.multipel.nu

Nyhetsarkiv

multipel.nu, ℅ Mediaverkstaden, Södra Förstadsgatan 18, 211 43 Malmö, tel. 040-780 20 el. 780 80 info@multipel.nu    Facebook
© 2011 Multipel.nu.