multipel.nu nytt släpp på Dunkers kulturhus

Multipeln - Titel

Nytt multipel-släpp i december.

Multiplar – något att lägga under granen

Dunkers kulturhus, Helsingborg
1 december 2012 till 6 januari 2012
Vernissage fredag 30 november kl. 16.00–19.00
Invigning av konstintendent Bengt Adlers kl. 17.00
Performance av Sofia Härdig ca kl. 17.15

Multipel.nu öppnade våren 2012 ett webbgalleri, ett samtidskonstarkiv, ett diskussionsforum och en webbutik för genren multiplar. Att definiera det spännande konstbegreppet multipel är inte helt lätt. Den definition som vi utgått ifrån är att en multipel är ett föremål som är ett signerat konstverk, har ett pris mellan 50 kronor och 5000 kronor, har en upplaga om minst 2 och högst 500 exemplar och inte har en förlaga eller annat fysiskt original.
Under utställningsperioden på Dunkers Kulturhus i Helsingborg visar vi noga utvalda multiplar av konstnärer som har bjudits in till detta samtida konstarkiv. Utställningen visar en bredd i konstnärliga former och genrens stora experimentella potential såväl inom som utanför Sverige. Den spänner över flera decennier, och innehåller också ett litet urval av multiplar från Multikonst-utställningen 1967. Tyngdpunkten ligger dock på nyproducerade multiplar av stort antal aktiva konstnärer. På vernissagen presenteras nya spännande tillägg till samlingen, som tillsammans med de verk som multipel.nu redan har utgör grunden för ett arkiv under uppbyggnad.
Multipel.nu vill öppna nya vägar för innovativ exponering av konst i samhället. Vi vill erbjuda ett utbud av originalkonst med hög kvalitet som är ekonomiskt överkomlig för en konstintresserad allmänhet. Konceptet har således en demokratisk dimension ur såväl konstnärens som konstbetraktarens perspektiv. Förutom att vara ett webbgalleri vill Multipel.nu också tjäna som diskussionsplattform och kunskapsresurs för genren. En viktig del av vår verksamhet, och ett sätt att sprida konceptet, är våra gästutställningar på olika större konstinstitutioner och utställningsytor på mer oväntade konstarenor.

”Från början ett konstgalleri på webben som nu också blivit en ambulerande konstutställning i verkligheten!” (Isabelle Espinosa, Sverige!, SVT, 3 nov. 2012)

”Det finns en poäng med att samlingen är tillgänglig på nätet, dygnet runt. Tanken är dessutom att hemsidan ska bli ett forum för kunskap och diskussion kring multipeln.” (Abigail Sykes, Skånes Fria, 12 okt. 2012)

Nyhetsarkiv

multipel.nu, ℅ Mediaverkstaden, Södra Förstadsgatan 18, 211 43 Malmö, tel. 040-780 20 el. 780 80 info@multipel.nu    Facebook
© 2011 Multipel.nu.